به گزارش کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری، معاون اجرایی مرکز موسیقی حوزه هنری و مسئول کارگروه موسیقی استانها با اشاره به اینکه بیش از نود درصد آثار ارسالی به جشنواره با سیاستهای ابلاغی حوزه هنری مطابقت داشته، افزود: در مجموعه سیاستها اولویتهایی لحاظ شده است و بیشتر آثار ارسالی در قالب الویت سهگانه میگنجد و تعداد آثاری که خارج از اولویت بود حدود ده درصد است که این آثار در مجموع جزو اولویتهای بلامانع قرار گرفتند.
وی با اشاره به تاثیر جشنواره آثار و تولیدات بر تولیدات استانی گفت: در سالهایی که حوزه هنری فعالیت خود را شروع کرده، ارتباطاتی بین حوزههای استانی وجود داشته اما از زمان برگزاری جشنواره به شکل متمرکز نزدیکی بیشتری بین استانها برقرار شده و استانها در یک رقابت درونسازمانی کاملا حرفهای همدیگر را قیاس میکنند.
حیاتی ادامه داد: با لحاظ کردن امتیازاتی که از طرف داوران و هیئت انتخاب به آثار ارسالی داده میشود به نوعی خطدهی به افرادی که در مجموعه امور استانها کار میکنند صورت گرفته و این امر باعث رقابت تنگاتنگی در بین گروهها شده است.
وی افزود: آثار ارسالی به جشنواره نسبت به سالهای گذشته از نظر کیفیت رشد قابل توجهی داشته است.
حیاتی همچنین درخصوص شاخصهای داوری در جشنواره گفت: امسال از داورانی که بیرون از مجموعه حوزه هنری بارها به عنوان داور در شاخههای مختلف موسیقی فعالیت میکردند استفاده شده است.
وی افزود: در این جشنواره توجه به این مسئله که محتوای کار مطابق با اولویتهای حوزه باشد از اهمیت بسزایی برخوردار است.
هماهنگ کننده و ناظر کمیته موسیقی با بیان اینکه مباحث موسیقیایی با هم تفاوت بسیاری دارند، افزود: بعد از توجه به محتوای کار در موسیقی سنتی، اصالت و خلاقیت و نوآوری در آثار از اهمیت ویژهای برخوردار است.
حیاتی به موسیقی محلی اشاره کرد و افزود از شاخصهای مهم انتخاب موسیقی محلی علاوه بر اصالت که اهمیت ویِژه ای دارد رعایت سازبندی موسیقی نواحی مورد توجه بود.
وی با بیان اینکه احترام به مخاطب موضوع مهمی در جشنواره به حساب میآید افزود: امسال برای اولین بار به کیفیت ضبط امتیازی هر چند اندک تعلق گرفته است تا آثار با کیفیت بالایی در اختیار مخاطب قرار بگیرد.
وحید حیاتی در پایان با بیان اینکه امیدواریم علاوه بر جوایزی که برای منتخبین جشنواره در نظر گرفته شده است حمایتهایی نیز در تولید و تکثیر ملی آثار صورت بگیرد، افزود: حمایت از آثار منتخب میتواند از نظر ارتقای سطح کیفی و ارائه خدمات فرهنگی باعث رشد و بهبود کیفیت بیشتر شود.